Parete

Parete

Design: Leolux – Philips 1997
LEOLUX

Aan het eind van de jaren negentig realiseert Leolux samen met Philips Corporate design en chef-designer Stefano Marzano “Plugged Furniture”, meubelen en audiovisuele apparatuur ineen.
Er zijn toen 3 Plugged Furniture concepten ontwikkeld te weten Tavoli, Parete en Ironie.
Parete vormt een afscheiding tussen de voor diverse doeleinden gereserveerde ruimten. De kasten, die 300° draaibaar zijn, kunnen gericht worden naar de plaats waar muziek beluisterd of televisie gekeken wordt. Parete staat op twee poten en wordt verder in evenwicht gehouden door de verstelbare middensteunen die tot aan het plafond reiken. Vlak boven elke kast bevindt zich een plank, waarop voorwerpen geplaatst kunnen worden. Alle verbindingssnoeren zijn weggewerkt in de wand zelf. Dit betekent dat slechts één netsnoer nodig is om de hele wand van stroom te voorzien.
Destijds was dit een erg vooruitstrevend project en heeft toen ook erg veel publiciteit gehad. De ontwikkelingen daarna zijn dusdanig snel gegaan, dat dit project niet meer up-to-date is, maar wel een aanzet gegeven heeft tot meer integratie van audio en video binnen interieur en meubels.
PARETE_PLUGGED_03FCF

Vertel verder

Categorie: